brandusa
Brândușa Bordeianu
Brândușa Bordeianu
/uploads/file/IMG-1814.JPG

Culorile metalizate, tendinţele toamnei în machiaj

27 Sep 2019 bookmark trends & make-up 2019

Imaginea este importantă pentru fiecare dintre noi, iar când vine vorba despre femei, atenţia este cu atât mai mare. Un machiaj atent ales, o garderobă care ni se potriveşte, completate de atitudine şi un zâmbet cald sunt câteva dintre sfaturile oferite de către Brânduşa Bordeianu, un cunoscut artist make-up.

Vara ce tocmai s-a încheiat a lăsat în urmă un machiaj natural, cu accentul pe luminozitate, pe un ten sănătos, pe hidratare, pe ochi suav conturaţi, pe buze naturale, nuanţate în texturi calde, la fel ca şi pomeţii. O dată cu sosirea toamnei, machiajul are noi direcţii. Va fi mult mai intens, mai pronunţat, mai accentuat. „La nivelul ochilor se vor folosi nuanţe puternice cum ar fi bleumarin, vişiniu, burgundi, în texturi metalizate. Nu vom mai folosi acele texturi gliterate, care cad pe piele şi pe pomeţi, ci pe cele cremoase şi pe cele metalizate. Conturul ochilor se va realiza cu un creion negru sau cu tuş negru, care va fi blenduit, creând acel efect de soft smoky-eyes. Genele vor fi încărcate de un rimel cu volum, care să le dea alungire şi să le definească. Fondul de ten se va menţine cu o putere de acoperire naturală sau dimpotrivă, dacă vrem să obţinem un efect WOW, vom folosi un fond de ten cu acoperire mai mare. Nu trebuie să uităm de conturul feţei, care redefineşte volumele, şi vom păstra acel look atins de soare acolo unde se află punctele cele mai înalte, adică în zona pomeţilor, a nasului, a frunţii şi a bărbiei”, am aflat de la Brânduşa Bordeianu.

Vom alege ceea ce ni se potriveşe, ceea ce ne stă bine”

În această toamnă revine în atenţie rujul roşu-vişiniu, dar nu perfect conturat, nu vom folosi conturul buzelor, ci vom dori să obţinem un efect mai natural, mai misteros, aplicând rujul cu degetul sau cu o pensulă, prin tapotare. Evident, putem adăuga un gloss, pentru un efect mult mai senzual. Nu vom uita de blush, care poate fi în concordanţă cu nuanţa buzelor. „Rujul mereu dictează intensitatea pomeţilor. Dacă vom alege un ruj intens, vom folosi şi pentru pomeţi un blush într-o nuanţă mai intensă. Evident, ne referim la machiajul de seară. Pentru zi vom folosi contouringul, cu o nuanţă de blush destul de discretă, care va veni în completarea unui gloss deschis la culoare”, a completat make-up artistul.

Sprâncenele vor fi lăsate naturale, vor fi pieptănate în direcţia creşterii firelor de păr. Sunt produse speciale pentru a obţine acea textură uşor glossy şi pentru fixarea lor şi anume gelurile pentru sprâncene. Au un rol destul de mare în conturarea şi definirea lor şi, în plus, păstrează naturaleţea. „Trebuie să înţelegem că din aceste trenduri vom alege ceea ce ni se potriveşe, ceea ce ne stă bine. Direcţiile vor fi trasate în orice sezon, dar asta nu înseamnă că va trebui să luăm ca literă de lege ceea ce se scrie sau ceea ce se spune, ci va trebui să adaptăm machiajul la nevoile noastre, la tipul nostru de piele, la forma ochilor, a fizionomiei astfel încât să ne completeze personalitatea”, a fost sfatul Brânduşei Bordeianu, un adept al simplităţii care, de fapt, este definiţia eleganţei.

Machiajul este tot o formă de artă”

Ceea ce este de reţinut din aceste trenduri este faptul că avem posibilitatea de a alege textura şi acoperirea fondului de ten. Pe de o parte avem un ten natural, luminos, natural, hidratat, cu un fond cu o acoperire mai mică, iar pe cealaltă parte avem un fond de ten cu o acoperire mare, cu un efect de camuflaj puternic. În această toamnă, la modă sunt culorile metalizate, în culori pline de cupru, de vişiniu, de prună, de burgundi, de bleumarin, care pun în evidenţă într-un mod natural ochii. Nu trebuie să uităm de conturul feţei, care defineşte volumele tenului şi ale chipului. Rujul poate fi de la roşu şi merge spre vişiniu. Încercăm să lăsam deoparte acel ruj în nuanţă de roşu corai, caldă, care s-a purtat în timpul verii, şi le folosim pe cele mai reci sau pe cele naturale de bej, de roz prăfuit, care vin foarte bine în completarea machiajului puternic pentru ochi. „Nu trebuie să uităm regula de bază care spune că atunci când ochii sunt puternic conturaţi, buzele sunt lăsate în plan secund. Dar cum machiajul este o artă şi în artă totul ne este permis, putem face combinaţii, putem să ne jucăm cu nuanţe astfel încât să obţinem tot ceea ce este mai frumos din machiajul pe care ni-l dorim”, a zâmbit make-up artistul.

Brânduşa Bordeianu are o experienţă de peste zece ani în domeniul frumuseţii. Este un consilier cunoscut, fondatorul unei academii de make-up care îi poartă numele şi iniţiatorul multor cursuri de specialitate în domeniu.

Articol apărut în ziarulevenimentul.ro